19-10-2017 11:48 | Door: Joyce de Thouars

De Britse sandwichketen Pret a Manger biedt klanten vanaf deze maand de keuze tussen het kopen van een navulbare glazen waterfles in twee maten of een plastic flesje water, als onderdeel van een trial op verschillende locaties.

De glazen flessen worden aangeboden in Pret a Manger-vestigingen in Londen en Manchester. Tappunten met gratis gefilterd water in deze locaties moeten klanten aanmoedigen om hun flesjes te hervullen.

Duurzame verpakking

“Plastic flessen vormen een grote uitdaging en er zijn verschillende meningen binnen Pret”, erkent Clive Schlee, CEO van Pret, in een blog. Hij vervolgt: “Gepassioneerde milieuactivisten zeggen dat de verkoop van plastic flesjes volledig gestaakt moet worden, terwijl pragmatisten het zo makkelijk mogelijk voor de klant willen maken om minder plastic flessen te gebruiken.”

De test, die moet uitwijzen of klanten de voorkeur geven aan het hervullen van een glazen waterfles in plaats van een nieuw plastic flesje met water te kopen, is een begin voor Pret a Manger om verdere verbeterslagen te maken op het gebied van verpakking. 

Bron: Pret a Manger | Foto: Shutterstock.com