23-10-2017 07:42 | Door: Chris Thijssen

Aldi Nord, waar Nederland onder valt, en Aldi Süd hebben zich aangesloten bij het World Banana Forum (WBF). Het WBF zet zich in om duurzaamheid en eerlijke omstandigheden in de bananenindustrie te bevorderen.

Het WBF-ledenbestand bestaat uit stakeholders uit verschillende schakels van de bananenindustrie, waaronder producenten, vakbonden, importeurs, exporteurs, leveranciers en distributeurs.

De organisatie bevordert de samenwerking tussen deze stakeholders en werkt aan effectieve verbeteringen op het gebied van arbeidsomstandigheden, gendergelijkheid, milieubescherming en duurzaamheid in de productie van bananen.

Duurzaamheidsprincipes

“Wij behoren wereldwijd tot de grootste bananenhandelaren. Daarom is het voor ons belangrijk om ook op dit vlak iets te betekenen”, zegt Rayk Mende, directeur corporate responisibility van Aldi Nord Group, in een persbericht.

“Het WBF helpt de sociale omstandigheden in de supply chain van bananen te verbeteren. Het lidmaatschap zien we als een verdere inzet van onze uitgebreide duurzaamheidsprincipes.”

Lees ook:

Bron: Aldi Nord | Foto: Shutterstock.com