23-10-2017 09:18 | Door: Chris Thijssen

Modebedrijf Gucci heeft een nieuw duurzaamheidsplan gepresenteerd. Het tienjarige plan richt zich onder meer op het gebruik van duurzame materialen.

Dat schrijft Eco-Age. Het ‘Culture of Purpose’-duurzaamheidsplan van Gucci is gericht op de pijlers: milieu, menselijkheid en nieuwe modellen.  

Met de milieupijler focust Gucci op het terugdringen van zijn milieu-impact. Daarvoor zet het modebedrijf ambitieuze doelstellingen om een nieuwe standaard te creëren in de sector van luxe retail. Zo stelt het bedrijf zich onder meer als doel om minimaal 95 procent van zijn ruwe materialen traceerbaar te maken.

De recente stap van Gucci om te stoppen met het gebruik van bont, sluit hierop aan.

Innovatie en efficiëntie

De pijler ‘nieuwe modellen’ richt zich op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen door de toepassing van technische innovatie. Dat moet de efficiëntie in productie en logistiek verbeteren. Daarnaast gaat het modehuis een incubatorprogramma en start-upomgeving creëren, wat moet leiden tot innovatie binnen het bedrijf.

Met de pijler ‘menselijkheid’ zegt Gucci in op de arbeidsomstandigheden van zijn personeel in de hele supply chain. Daarbij staan gendergelijkheid, diversiteit en inclusie centraal. Onderdeel van deze strategie is de donatie van € 1 mln aan het Girls’ Empowerment Initiative van Unicef.

Bron: Eco-Age | Foto: Creative Lab / Shutterstock.com