21-10-2017 09:50 | Door: Chris Thijssen

Delhaize heeft op een van zijn Belgische winkels een daktuin officieel in gebruik genomen. In de daktuin, bestaande uit een tuin en kas, teelt Delhaize groenten die direct na oogsten in de bijbehorende winkel worden verkocht.

De daktuin van 360 vierkante meter ligt op de Delhaize-supermarkt in Elsene, een plaats in de buurt van Brussel. In de daktuin teelt de supermarktketen in eerste instantie vijf soorten sla, waaronder baby leaf en waterkers.

Aan het eind van het seizoen worden er naar verwachting 5.200 planten verbouwd. Vervolgens moeten er volgend jaar nieuwe groenten worden toegevoegd, zoals tomaten, aubergine en courgette.

Biologische teelt

Volgens de supermarktketen voldoen de groenten aan de voorwaarden voor biologische teelt. Omdat de gewassen op het dak worden geteeld in plaats van in de volle grond, kunnen ze dit label echter niet dragen.

De verkoopprijs van de producten zal dan ook wat lager zijn dan die van producten die wel het biologische keurmerk dragen.

Lokale voedselproductie

“De ontwikkeling van een gezond en hoogwaardig voedingspatroon is een van de uitdagingen voor de Brusselse regio”, zei Céline Fremault, de Brusselse minister voor Duurzaamheid en Energy, tijdens de opening van de daktuin. “Deze eerste stadsboerderij van Delhaize is daarvoor een excellent initiatief, dat volledig past in het de ambitie van Brussel om lokale voedselproductie te verhogen.”

Bron: Ahold Delhaize | Foto: Shutterstock.com