23-10-2017 10:11 | Door: Chris Thijssen

Kledingretailer Mango lanceert zijn tweede duurzame kledingcollectie. De collectie is een nieuwe stap in het behalen van Mango’s duurzaamheidsambities.

De Mango Comitted-collectie, bedoeld voor mannen en vrouwen, is gemaakt van duurzame materialen. Waar Mango in zijn eerste duurzame collectie vorig jaar gebruikmaakte van biologisch en gerecycled katoen, zijn er nu ook materialen als gerecyclede wol, modal en lyocell toegevoegd.

De capsulecollectie is daarnaast redelijk lokaal geproduceerd, in Spanje, Marokko en Turkije.

Verduurzaming

De collectie past in de strategie van Mango om zijn bedrijfsvoering te verduurzamen. Eerder lanceerde de kledingketen het Take Action-programma, met initiatieven die moeten leiden tot een businessmodel dat leunt op duurzame criteria en milieuvriendelijke processen.

“De toekomst van de mode begint hier. De blikken van consumenten en duurzaamheidsbewustzijn is de laatste jaren exponentieel gegroeid, op dezelfde manier als mode is gegroeid. Mango is vastberaden om zijn businessmodel duurzamer te maken”, zegt Daniel López, vice-chairman van Mango, in een persbericht.

Duurzaam katoen

Mango stelt zich onder meer als doel om het percentage duurzame vezels in zijn collecties te verhogen. Zo wil de retailer in 2022 dat minimaal 50 procent van het katoen dat Mango gebruikt, duurzaam is geproduceerd.  

Bron: Mango | Foto: Arsenie Krasnevsky / Shutterstock.com