13-11-2017 07:19 | Door: Chris Thijssen

Airbnb, de online marktplaats voor verhuur en boeking van privéaccommodaties, investeert $ 2 mln in duurzame toerismeprojecten in Azië.

De commitment is onderdeel van Airbnb’s visie om gemeenschappen te versterken met behulp van duurzaam en sociaal verantwoord toerisme en door toerismeondernemers in de regio te ondersteunen en ze een impuls te geven.

Airbnb stelt de investering beschikbaar voor organisaties die behoefte hebben aan financiële ondersteuning voor het opzetten van innovatieve toerismeprojecten. Dat kan gaan om ngo’s, sociale gemeenschapsgroepen en bureaus die bestemmingen promoten.

Duurzaam toerisme

Nathan Blecharczyk, medeoprichter en CSO van Airbnb, maakte de commitment bekend tijdens de APEC CEO Summit in Đà Nẵng in Vietnam. APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) heeft als doel om economische groei, samenwerking en handel in de regio te stimuleren.

“Airbnb wil bijdragen aan empowerment van mensen en gemeenschappen, met behulp van gezond toerisme. We steunen al langer lokale projecten in Azië en we zijn verheugd om deze inspanningen voort te zetten en APEC’s doelstelling om duurzaam en inclusief toerisme in Aziatische economieën aan te jagen”, aldus Blecharczyk bij Travel Daily News Asia-Pacific.

Lees ook:

Interview: Toerisme als aanjager van duurzaamheid en sociaaleconomische groei

Bron: Travel Daily News Asia-Pacific | Foto: Shutterstock.com