14-11-2017 10:33 | Door: Chris Thijssen

Het Japanse sportkledingmerk Asics heeft een strategisch partnership gesloten met het Zwitserse bedrijf Bluesign Technologies. Zo wil de kledingproducent het gebruik van duurzame materialen en chemicaliën in zijn productieproces versnellen.  

Om dat te bereiken, past Asics het Bluesign-systeem voor chemicaliënmanagement toe in zijn volledige supply chain. Het systeem, dat inmiddels door vijfhonderd bedrijven wereldwijd wordt gebruikt, elimineert schadelijke substanties vanaf het begin van het productieproces en zet standaarden voor milieuvriendelijke en veilige textielproductie.

Veilige chemicaliën

Tot het systeem behoren verschillende tools. Asics gaat de ‘bluefinder’- en ‘blueguide’-tool toepassen. Met bluefinder kunnen leveranciers een database van chemicaliën raadplegen die bluesign-goedkeuring hebben ontvangen. De blueguide-tool ondersteunt Asics bij het selecteren van duurzame materialen.

Zo krijgen de kledingproducent en zijn leveranciers toegang tot een selectie van duurzame materialen, stoffen en accessoires, die zijn geproduceerd met behulp van veilige chemicaliën in geverifieerde fabrieken.

Duurzame kleding

“We zijn vastberaden om de duurzaamheid van onze producten en supply chain verder te verbeteren door te focussen op duurzame, hoogwaardige en veilige materialen”, zegt Joji Yoshimoto, general manager of CSR Sustainability Department bij Asics, in een persbericht.

“De samenwerking met Bluesign biedt ons de mogelijkheid om onze focus te verschuiven van het beperken van schadelijke chemicaliën naar het bieden van inzicht in goede chemicaliën die onze leveranciers kunnen gebruiken. Deze positieve aanpak is in lijn met onze ambitie om nauwer samen te werken met onze leveranciers om onze gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te bereiken.”

Bron: Bluesign Industries | Foto: MariaSW / Shutterstock.com