04-12-2017 12:11 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn verkoopt sinds afgelopen weekend konijnenvlees met één ster van het Beter Leven-keurmerk. Daarmee heeft de supermarktketen de primeur.

Dat meldt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Volgens de organisatie is de belangrijkste verandering voor konijnen die worden gehouden onder de voorwaarden van het Beter Leven-keurmerk de huisvesting voor de moederdieren. Zij leven voortaan met elkaar in groepen, in plaats van alleen in een kooi. Ook krijgen alle dieren wat meer leefruimte.

Beter Leven-keurmerk

Omdat voor de feestdagen nog niet voldoende konijnenvlees met één ster van het Beter Leven-keurmerk beschikbaar is, verkoopt Albert Heijn ook nog konijnenvlees zonder dierenwelzijnskeurmerk, net als veel andere supermarktketens. Albert Heijn heeft toegezegd daar zo snel mogelijk mee te stoppen, meldt Wakker Dier.

Vorig jaar besloten Dirk en Dekamarkt om de verkoop van konijnenvlees stop te zetten, totdat er konijnenvlees met een dierenwelzijnskeurmerk op de markt is. Ook tijdens de Kerst vorig jaar bleef het vlees uit de schappen van deze ketens.

Bron: Wakker Dier | Foto: Shutterstock.com