08-01-2018 07:15 | Door: Chris Thijssen

Van wormenhotels tot cannabisburgers. Op de komende editie van vakbeurs Horecava, van 8 tot en met 11 januari in RAI Amsterdam, zijn deze en andere innovaties op het gebied van duurzame voeding en horeca te zien.

DuurzaamBedrijfsleven zet de opvallendste innovaties op een rij.

Wormenhotel

De Urban Composters van de start-up Le Compostier verwerken groente- en fruitafval van hotel- en restaurantkeukens tot rijke compost. De compost kan door de restaurants worden gebruikt voor het verbouwen van bijvoorbeeld groente.

Waterbesparend handen wassen

Op de Horecava wordt een innovatief handen-wassysteem getoond. Het systeem is volledig contactloos, en wast, droogt, desinfecteert en hydrateert handen. Dat leidt volgens de bedenkers tot een waterbesparing van 85 procent. Ook is er minder zeep nodig.

3D-geprint voedsel

3D-printen van voedsel, hoe werkt dat? Ook dat is te zien op de Horecava. Zo worden in het Innovation & TrendLab groente, fruit, chocolade, marsepein en verse kruiden geprint tot eetbare gerechten.

Pizzadrone en cannabisburger

Een drone die voedsel bezorgt, dat is op de Horecava geen toekomstmuziek meer. Pizza’s worden daar vliegend afgeleverd. Ook wordt de eerste Cannabis Burger in Nederland gepresenteerd.

Beter presteren door voeding

Hoe je prestaties van medewerkers verhoogt met behulp van eten en drinken, daar weet Google alles van. Michiel Bakker van Google Food Services spreekt tijdens de vakbeurs over hoe het techconcern met voedsel de cultuur, samenwerking en innovatie op de werkvloer stimuleert.

Op de Horecava zijn ook andere innovaties te vinden. Onder meer de innovatieve producten die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018, waaronder een aantal duurzame. Ontdek hier welke dat zijn.

Bron: Horecava | Foto: Horecava