16-01-2018 16:36 | Door: Chris Thijssen

Alle productverpakkingen die McDonald’s in zijn restaurants gebruikt, moeten in 2025 zijn gemaakt van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen. Ook wil de fastfoodketen recycling van de productverpakkingen in zijn restaurants mogelijk maken.

Dat maakt McDonald’s Cooperation dinsdag bekend. In 2017 was 50 procent van de verpakkingen in McDonald’s-Restaurants afkomstig van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde bronnen. Dit moet over vijf jaar gelden voor 100 procent van de verpakkingen. De fastfoodketen zegt daarbij de voorkeur te geven aan materialen met het FSC-keurmerk, dat garandeert dat deze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Momenteel kunnen deze verpakkingen in circa 10 procent van de restaurants van McDonald’s wereldwijd al worden gerecycled. In 2025 moet dit in alle restaurants mogelijk zijn.

Milieuvoetafdruk McDonald's

‘Als grootste restaurantketen van de wereld heeft McDonald’s de verantwoordelijkheid en kans om een bijdrage te leveren aan een van de meest urgente maatschappelijke en milieu-uitdagingen van deze tijd. McDonald’s is zich ervan bewust dat zijn wereldwijde supply chain door zijn schaalgrootte een aanzienlijke impact heeft op de omgeving’, meldt McDonald’s Nederlands in zijn stakeholdersnieuwsbrief.  

Om zijn milieuvoetafdruk te beperken, voert het bedrijf naar eigen zeggen continu verbeteringen door in zijn inkoopbeleid, verpakkingen en transportprocessen. Met 37.000 restaurants in meer dan honderd landen, met in totaal 69 miljoen gasten per dag, kunnen ook kleine aanpassingen volgens McDonald’s al een aanzienlijk verschil maken.

Bron: McDonald’s | Foto: Adobe Stock