12-03-2018 09:04 | Door: Martijn van der Donk

Producenten van outdoor-artikelen (kleding, schoenen, tenten) hebben sinds kort de beschikking over een nieuw online platform dat hen ondersteunt bij het verduurzamen van hun productieproces.

Het platform is ontwikkeld door de Sustainability Working Group, een werkgroep binnen de OIA die al tien jaar ervaring heeft met het verduurzamen van de outdoorindustrie.

Advies over microvezels

Branchevereniging Outdoor Industry Association (OIA) probeert met het platform zowel leden te bedienen die bezig zijn om hun eerste stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid als bedrijven die op dat gebied al een stuk verder zijn. Zo kun je als producent bijvoorbeeld een toolkit downloaden waarin advies wordt gegeven over het terugdringen van het gebruik van microvezels. 

OIA is niet de eerste partij die op deze manier duurzaamheid een impuls wil geven binnen de mode- en kledingbranche. Zo ontwikkelde Kering, de Franse holding van luxegoederenmerken (o.a .Gucci, Yves Saint, Bottega) samen met London College of Fashion een vrij toegankelijke online cursus over duurzaamheid in het luxe segment van de mode-industrie.

Lees verder:

Bron: Outdoor Industry Association | Afbeelding ISPO Munich