27-03-2018 18:03 | Door: Martijn van der Donk

Consumenten vinden sinds kort uitsluitend nog in Nederland gepelde PLUS Hollandse garnalen met het MSC-keurmerk in het schap. Voorheen werd een deel van de garnalen met de hand in Marokko gepeld.

Doordat de garnalen voortaan in Nederland machinaal gepeld worden, kan het product veel sneller in de winkels komen te liggen. Het pellen van de garnalen in Nederland in plaats van in Marokko scheelt wekelijks circa 5.400 kilometer met de vrachtwagen. Hierdoor wordt de CO2-footprint flink terug gebracht.

Verser

Daarnaast geldt dat doordat het product sneller in de supermarkt ligt, de garnalen verser zijn en er minder conserveringsmiddel gebruikt hoeft te worden. Dit verbetert de kwaliteit en de smaak. 

De Hollandse garnaal heeft sinds eind 2017 het MSC keurmerk. De Duitse, Deense en Nederlandse vissers zijn hiervoor zelf maatregelen overeengekomen, waardoor er minder wordt gevist bij lage vangsten. Ook wordt bijvoorbeeld de maaswijdte van de netten aangepast om de garnalen groter te laten groeien. Dit is gunstig voor de garnalenpopulatie.

Lees verder

Bron: Plus Retail | Afbeelding: Shutterstock