15-07-2014 07:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Outdoor kledingfabrikant Timberland heeft zijn uitstoot van broeikasgassen sinds 2006 gehalveerd. Ook in Nederland boekt het Amerikaanse merk resultaten.

Timberland heeft zijn uitstoot van broeikasgassen met 53 procent verminderd sinds 2006, blijkt uit het duurzaamheidsverslag over 2013. Voor een groot deel komt dit door het gebruik van hernieuwbare energie: 31,4 procent is duurzaam. Daarmee behaalt het bedrijf twee duurzaamheidsdoelen ruim voor de deadline van 2015. Eigenaar VF Corporation heeft geen financiële gegevens over dochter Timberland gepubliceerd over dezelfde periode.

Vooral de resultaten in Nederland hebben bijgedragen aan het duurzame succes, benadrukt de kledingproducent. Het Europese hoofdkwartier en distributiecentrum zijn gevestigd in Enschede. Het gebouw is BREEAM-gecertificeerd en wordt voor 100 procent van windenergie voorzien.

 

Klimaatdoelen

 

Andere initiatieven van Timberland zijn het recyclen van 50 miljoen plastic flessen om te gebruiken in schoenen. Ook is 98 procent van het gebruikte leer inmiddels afkomstig van looierijen met een zilveren of gouden certificering van de Leather Working Group.

“We zijn zeer enthousiast dat we deze belangrijke klimaatdoelen zo ver voor de planning behaald hebben, maar dat betekent niet dat we klaar zijn,” zei Patrik Frisk, president van Timberland, tegen Sustainable Brands. “Nu richten we ons op het stellen van nieuwe doelen voor 2020, om onze duurzaamheidsinspanningen naar het volgende niveau te tillen.”

Foto: Alberto Ziveri via Flickr.com