07-06-2018 15:31 | Door: Britt van den Elshout

Supermarkt Jumbo voert met behulp van lasertechniek deze zomer bij enkele biologische producten een natuurlijk etiket in, waardoor verpakkingsmateriaal overbodig wordt. Dit zal gebeuren bij biologische flespompoen, gember en courgette.

Dankzij de lasertechniek is het mogelijk om de aanduiding ‘biologisch product’ te tonen zonder gebruik te maken van verpakkingsmateriaal. Het natuurlijke etiket heeft geen invloed op smaak, geur of houdbaarheid. Jumbo kijkt nu welke andere biologische AGF-producten in aanmerking komen voor natuurlijke etikettering.

PlanetProof certificering

Jumbo verwacht verder dat het aandeel Nederlandse AGF met een PlanetProof certificering voor het einde van het jaar is gestegen tot bijna 80 procent. Producten met dit keurmerk zijn geteeld onder milieuvriendelijkere omstandigheden, waarbij bijvoorbeeld veel minder kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen zijn worden gebruikt. Jumbo heeft met Greenpeace afgesproken dat dit aandeel voor het eind van 2019 100 procent is. In de toekomst zullen alle telers van Jumbo dus gecertificeerd moeten zijn.

Klaas de Boer, Directeur Buying & Merchandise Vers a.i. bij Jumbo: “We zijn trots op de stappen die we zetten in het aanbieden van duurzame AGF-producten. Klanten letten steeds meer op milieu en gezondheid bij de keuze van producten.”

Verspillingsschap Jumbo Wageningen

Eerder dit jaar opende de Jumbo in Wageningen het eerste verspillingsschap van Nederland. In dit schap staan producten die zijn gemaakt van ingrediënten die normaal gesproken verloren zouden gaan. Je kunt daarbij denken aan kromme groente, oud brood of fruit dat niet geschikt is voor de verkoop. Hier kan bijvoorbeeld soep, cider of bier van gemaakt worden. 

Lees verder:

Bron & foto: Jumbo