25-06-2018 13:00 | Door: Martijn van der Donk

Kipster gaat ergens in de Randstad een tweede stal bouwen. Dat zegt medeoprichter Olivier Wegloop tegen Trouw. Met uitbreiding wil Kipster tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar duurzame eieren. Volgens exclusieve afnemer Lidl resulteerde dat tot lege schappen dit voorjaar. “We willen geen nee verkopen", zegt Marlijn Somhorst van Lidl tegen het dagblad.

De tweede stal wordt identiek aan de eerste nabij Venray, aldus Wegloop. Waar de nieuwe stal precies komt, wil Wegloop niet zeggen omdat de bouwvergunning nog niet afgegeven is. 

Educatieve functie

De stal zal plaats bieden aan 24.000 leghennen. Met twee stallen kan Kipster ieder jaar zo’n vijftien miljoen eieren leveren. Volgens Marlijn Somhorst van Lidl is de keuze om de tweede stal in de Randstad te bouwen, en niet in een ‘kippenregio’ als Limburg of Gelderland, een bewuste. “De stal heeft een educatieve functie. We willen consumenten laten zien hoe en waar hun eten wordt geproduceerd.”

De eerst Kipster-stal nabij Venray opende vorig najaar zijn deuren. De stal geldt als meest duurzame en diervriendelijke in zijn soort.

Lees ook: 

Bron: Trouw | Afbeelding: Kipster