06-07-2018 13:30 | Door: Martijn van der Donk

WakaWaka, producent van zaklampen en telefoonopladers op zonne-energie maakt een doorstart nadat het vorige maand failliet is verklaard. TSM Business School neemt de merknaam en boedel over. Dat heeft de curator in een verklaring laten weten.

Een mislukte poging van het Haarlemse bedrijf om € 2,5 mln aan groeikapitaal op te halen leidde vorige maand tot het faillissement.

Toekomstbestendig

Alle verplichtingen tot terugbetalingen uit crowdfunding zullen worden nagekomen. TSM zal haar expertise op het gebied van bedrijfskundige en leiderschapsontwikkeling aanwenden om WakaWaka en haar producten toekomstbestendig te maken.

Oprichters Maurits Groen en Camille van Gestel zijn nauw betrokken bij de doorstart. Maurits Groen zegt in een reactie: “WakaWaka is een unieke onderneming met een bijzondere missie. We zijn ontzettend blij dat TSM de doorstart mogelijk heeft gemaakt. Vanuit de nieuwe onderneming kunnen we de talloze mensen terugbetalen die ons via crowdfunding hebben gesteund.”

Innovatieve onderneming

Albert-Jan Postma, directeur/eigenaar van de Freia Groep, waar TSM deel van uitmaakt, zegt over de doorstart: “WakaWaka is een innovatieve onderneming met duurzame en maatschappelijk relevante uitgangspunten die door bedrijfskundige uitdagingen in financiële problemen is gekomen. Voor de opleidingen van TSM is WakaWaka een prachtige en bijzondere case.” 

Luister hieronder naar de Podcast-uitzending met Maurits Groen:

 

Bron: curator | Afbeelding: WakaWaka