13-09-2018 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Klanten van maaltijdbezorger Willem&Drees kunnen sinds vandaag zien wat de CO2-voetafdruk van hun bestelde maaltijdbox is. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met het Zwitserse bedrijf Eaternity.

Eaternity heeft een database ontwikkeld om deze impact te berekenen. Dit is de eerste database waarin ook de CO2-uitstoot van biologische producten is opgenomen.

“Een groeiende groep consumenten wil duurzaam eten. Maar hoe weet je wat de impact van jouw maaltijd op de aarde is? Met deze stap laten we zien dat duurzaam eten gewoon makkelijk kan én ook nog eens knetterlekker is,” zegt Peter van den Bosch, directeur Willem&Drees. 

  • Lees hier een eerder interview in DuurzaamBedrijfsleven met directeur Peter van den Bosch

De ‘foodprint’ van een maaltijdbox

Naast het inzichtelijk maken van de ‘foodprint ’onderzoekt Willem&Drees ook manieren om deze te verkleinen en wat overblijft te compenseren. ‘Op het moment onderzoeken we verschillende manieren om de vrijgekomen CO2 te remediëren zowel in als buiten onze keten. Ook doen we samen met WUR onderzoek naar de kennis die klanten hebben over CO2 en dan in het bijzonder de relatie tussen CO2 en voedsel', aldus de woordvoerder van Willem&Drees in een toelichting.

Bron: Willem&Drees, Distrifood |