10-09-2014 09:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fair Trade en biologische producten zijn populair bij de samenstelling van kerstpakketten. Werkgevers geven dit jaar gemiddeld €35 per werknemer uit.

Dat schrijft de Telegraaf op basis van onderzoek van kerstpakkettenaanbieder Tintelingen. Volgens de aanbieder zijn een doos met biologische streekproducten, fair trade handgemaakte sieraden erg populair. Net als docking stations voor een iPhone. Daarnaast kiezen steeds meer bedrijven voor de bekende cadeaubonnen, die een werknemer zelf kan besteden.

Volgens de eerste gegevens geven werkgevers dit jaar evenveel uit aan eindejaarsgeschenken als vorig jaar, en iets meer dan in 2012. Toen trokken zij daarvoor gemiddeld €32 uit. Tintelingen baseert zijn voorspelling op de ervaringen bij zijn 850 klanten.

Eerder constateerden de Nederlandse onderzoekers Arianne van der Wal en Mark van Vugt, hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit, dat geschenken waarmee een bedrijf naar buiten treedt, van invloed zijn op manier waarop klanten en personeel een bedrijf beoordelen. Een duurzaam geschenk voor relaties verhoogt de status en reputatie en kan rekenen op meer waardering dan een gewoon cadeau.

Bron: Telegraaf | Foto: Gerbrand van Dieijen, via Flickr