06-11-2018 15:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DutchSpirit, leverancier van maatpakken en colberts, introduceert deze week een nieuw concept in haar dienstverlening. ‘Suit as a Service’ maakt het de zakelijke pakkendrager mogelijk om voor een vast bedrag per maand circulair gekleed te gaan. 

DutchSpirit ziet het als zijn missie om het Nederlandse bedrijfsleven duurzaam te kleden. Alle pakken, overhemden en colberts zijn van een hoge kwaliteit, worden eerlijk en klimaatneutraal geproduceerd en sluiten aan bij de principes van de circulaire economie, aldus het persbericht.  

Circulair

Het circulaire businessmodel waarin klanten in plaats van eigenaar gebruiker zijn van kleding, doet steeds meer zijn intrede in de kledingindustrie. Het meest bekende voorbeeld is Mud Jeans dat bekend is geworden door het leasen van spijkerbroeken. 

Het in eigen beheer houden van kleding is een belangrijk middel om de kringloop te sluiten. Op dit moment wordt namelijk slechts 30 procent van onze kleding na gebruik ingezameld en gesorteerd, blijkt uit cijfers van MVO Nederland. Bij glas is dat bijvoorbeeld 80 procent. Circa 135 miljoen kilo textiel verdwijnt hierdoor in de afvalbak. Van de ingezamelde textiel wordt vervolgens 55 procent hergebruikt en 40 procent gerecycled.

Looptijd

Het kledingabonnement is er in een Starter-, Professional- en Executive-variant, oplopend in onder meer de keuze aan (exclusieve) stoffen. Elke variant bestaat in de basis uit een maatpak en/of maatcolbert en twee (maat)overhemden per jaar. De looptijd van een abonnement bedraagt telkens 24 maanden, met automatische verlenging.

No-nonsens persoonlijk maatwerk en een unieke klantbeleving. Dat is waar DutchSpirit voor staat.  Directeur Erik Toenhake kan niet wachten klanten met Suit as a Service nog uitgebreider te bedienen. “Veel mensen hebben een hekel aan winkelen in een té drukke stad, met volle parkeerplaatsen, opdringerige verkopers, et cetera. Bij DutchSpirit doen we het anders en wordt shoppen weer fun!"

Bron: DutchSpirit | Afbeelding: Shutterstock