16-09-2014 12:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Meer biologische producten in de schappen en meer informatie over duurzaamheid naar de klant. De maatregelen zijn onderdeel van de vernieuwde Hema-formule die de keten heeft gepresenteerd.

Het warenhuis verkoopt eind dit jaar ook biologische rookworst, zuivel, wijn en vleeswaren. Het zijn aanvullingen op het al bestaande duurzame assortiment waarmee Hema zich wil onderscheiden, zoals tuinmeubelen en kleding. Het concern wil die aanpak 'voor een groot publiek begrijpelijk, betaalbaar en toegankelijk' maken, zegt directeur Verkoop Rob Heesen in een interview met Nu.nl.

'Back to basic', luidt het nieuwe motto. Begin dit jaar ging de vertrouwde formule van de Hema op de schop na tegenvallende cijfers over 2013. De keten houdt zich niet meer bezig met mode-artikelen, maar investeert in basiskledingstukken als T-shirts. Daarnaast is de verkoop meer gericht op impulsaankopen, met een groot assortiment steeds wisselende producten en cadeaus.

De duurzame producten van de Hema zijn te herkennen aan het bestaande zegel van ‘Hema Better Life’. Dit zegel zal op steeds meer producten verschijnen.

Bron: Nu.nl, Hema | Foto: Mirko Tobias Schaefer, via Flickr