22-09-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Conscious Denim is een collectie jeans-kleding die voldoet aan de strenge duurzaamheidseisen van H&M. De nieuwe kledinglijn is een uitbreiding van het bestaande Conscious-segment. 

De Conscious-collectie van H&M is gericht op een duurzame textielproductie. De Conscious Denim-variant is een primeur voor de kledingwinkel. De modeketen heeft de verschillende wassingen van jeanskleding gecategoriseerd, om de impact op het milieu te laten zien.

Het water- en energieverbruik is vastgelegd volgens criteria van het Spaanse adviesbureau Jeanologia. Het bureau is gespecialiseerd in de wereldwijde verduurzaming van de jeansindustrie. De kledingstukken zijn gemaakt van biologische katoen, gerecyclede wol en vezels uit FSC-gecertificeerd hout.

Het uiteindelijke doel van de H&M is de textielketen te sluiten. Alle nieuw verkochte kleding moet uit gerecyclede materialen en biologisch katoen bestaan. De kledingketen heeft daarvoor een inzamelingsprogramma opgezet, waarbij de klant afgedankte kleding weer kan inleveren.

De Conscious Denim-collectie bestaat uit zowel kleding voor dames, heren als kinderen. De collectie is vanaf 2 oktober verkrijgbaar.

Bron: H&M | Foto: H&M