28-03-2019 15:46 | Door: Bas Joosse

Ikea lanceert half april in Nederland veganistisch softijs, gemaakt van fruit en aardbeienpuree. Bij de productie van het softijsje wordt de helft minder CO2 uitgestoten vergeleken met de productie van een normaal softijsje.

Softijs is volgens Ikea één van de populairste producten in de bistro in de winkels. Het woonwarenhuis is al langere tijd op zoek naar duurzaam voedsel; eerder lanceerde Ikea ook al een vegetarische hotdog.

Bij de ontwikkeling van het veganistische ijsje is lang gezocht naar de juiste smaak en structuur, stelt Ikea. Het plantaardige ijsje is volgens het bedrijf net zo luchtig en romig als het traditionele ijsje. Het ijsje is knalroze, bestaat uit aardbeienpuree en fruit en is even duur als een normaal softijsje.

Meer plantaardig

Naast het softijsje gaat Ikea verder op de plantaardige tour. Vanaf half april wordt in het restaurant een plantaardige lasagne aangeboden. Ook de zoektocht naar andere ijsvarianten, zoals ijs gebaseerd op haver of soja, gaat verder. Met het plantaardige softijs volgt Ikea in ieder geval het voorbeeld van Ben & Jerry’s. Het bekende ijsmerk lanceerde begin 2018 al een zuivelvrij ijsje, gemaakt van amandelmelk.

Duurzaamheid bij Ikea

Naast het duurzamere eten doet Ikea wereldwijd nog veel meer aan duurzaamheid, zowel in de eigen organisatie als in de producten die verkocht worden. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld vanaf volgend jaar geen plastic wegwerpproducten meer. Ook komen er in 2020 gordijnen op de markt waarmee binnenlucht gezuiverd kan worden.

Bron en afbeelding: Ikea