31-10-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Levi Strauss, H&M, Zara en Marks & Spencer hebben zich aangesloten bij het Fashion Loved by Forest initiatief. Dat heeft tot doel ontbossing door toeleveranciers in de kledingindustrie uit te bannen.

Deze week hebben 23 kledingmerken, ontwerpers en retailers toegezegd ervoor te zorgen dat de productie van natuurvezels als viscose en lyocell niet ten koste gaat van het regenwoud.

Uit onderzoek van de non profit organisatie Canopy blijkt dat planten en bomen uit het regenwoud steeds vaker eindigen als grondstof voor de kledingindustrie. Volgens de NGO geven de ondertekenaars een duidelijk signaal af naar hun toeleveranciers. Die moeten op zoek naar alternatieven, zoals gerecyclede materialen of andere typen vezels.

Andere bekende ondertekenaars van het Fashion Loved by Forest Initiative zijn sportkledingfabrikant Quicksilver, modeontwerpster Stella McCartney en online retailer Asos. Volgens Marks & Spencer zijn de aangesloten bedrijven overtuigd van de noodzaak om binnen de industrie veranderingen door te voeren en de bossen te beschermen.

Bron: Canopy, Edie.net, Environmental Leader | Foto: Canopy