01-08-2020 06:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voor het einde van 2021 wil Kvik alleen nog maar keukenkastfronten van gerecyclede PET-flessen produceren en in 2022 wil het helemaal CO2-neutraal zijn. Claus Johnson vertelt: “We streven ernaar om alleen nog duurzame en bij voorkeur gerecyclede materialen te gebruiken.” 

In 2022 wil het bedrijf CO2-neutraal opereren wat betreft de directe emissies van de eigen faciliteiten, productie en transport. De ambitieuze missie van Kvik moet ertoe leiden dat er in de toekomst alleen nog maar duurzame en bij voorkeur gerecyclede materialen worden gebruikt.

Geinspireerd door de natuur

Op 1 september introduceert Kvik twee moderne keukens, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook betaalbaar. Zo is de nieuwe keuken ‘Pavia’ ontworpen en geproduceerd op duurzame wijze door de kastfronten van gerecyclede PET-flessen te maken en uitsluitend FSC-gecertificeerd hout te gebruiken. Deze is al voor enkele duizenden euro's verkrijgbaar. 

Lees ook: Column Anniek Mauser: 'Minder, beter of geen plastic'

Het model ‘Ombra’ bevat het eerste 20 millimeter dikke werkblad van massief eikenhout. Het is verzegeld met een gecertificeerd en cradle to cradle product van was en lijnzaadolie, dat het oppervlak slijtvast maakt. Ook bevat de keuken een nieuw, innovatief recyclingsysteem om afval te sorteren. Voor dit design haalde het Deens ontwerpbureau Says Who inspiratie uit de Deense natuur, dat tot uiting komt in de handgrepen. Deze hebben de vorm van keien, die door water- en winderosie zijn afgeslepen. De keuken geeft een knipoog naar de eenvoudige vormen en strakke lijnen, die in de jaren ’60 de boventoon voerden in de designwereld.

Lees ook dit artikel: Sustonable en Suez maken oersterke aanrechtbladen van gerecycled PE

Beeld en bron: Kvik.