03-12-2014 12:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Alle Marks & Spencer Food Halls zijn over twee jaar voorzien van LED-verlichting. Dit stelt het Britse warenhuis in een voortgangsrapportage van het Plan A 2020 programma.

De update komt zes maanden na de lancering van Plan A 2020, het duurzaamheidsplan van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer (M&S). Het programma telt 100 doelstellingen voor een duurzame bedrijfsvoering.

Het gebruik van LED-lampen moet M&S helpen de doelstellingen te halen voor de vermindering van het elektriciteitsverbruik. Het concern streeft naar een reductie van 50 procent in 2020 ten opzichte van 2007. Een proef met de installatie van LED-verlichting in twaalf winkels leidde in die periode al tot een vermindering van 20 procent.

 

Vooruitgang

 

Het warenhuis boekt ook op andere terreinen vooruitgang. Het assortiment bestaat voor 63 procent uit duurzame producten. De eisen aan de producten zijn onder andere fairtrade, CO2-neutraal, biologisch of gemaakt van gerecycled materiaal. Volgens de rapportage voldoet 28 procent van het katoen in de aangeboden kleding aan de standaarden van het Better Cotton Initiative. De katoenboeren verdienen meer en gebruiken minder mest, water en chemicaliën bij de productie. Verder maakt M&S voor de koeling van 14 aanhangers gebruik van vloeibare stikstof in plaats van diesel.

In Tsjechië en HongKong overziet het bedrijf de inzameling en distributie van oude kleding in 37 filialen. Lokale goede doelen kunnen de kleren recyclen of doorverkopen. M&S wil het initiatief volgend jaar verder internationaal uitrollen.

Bron: Marks & Spencer | Foto: Pulseman, via Flickr