10-12-2014 09:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse supermarktketen Aldi opent in Spijkenisse en Assen nieuwe filialen waarbij de elektriciteit wordt opgewekt door eigen zonnepanelen.

De winkel in Assen gaat deze week open en is voorzien van zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 90 kilowatt. Dat meldt De Weekkrant. Het filiaal in Spijkenisse is afgelopen weekend geopend. In beide supermarkten staat een warmteterugwininstallatie, die het pand verwarmt met warmte die vrijkomt bij de koelprocessen.

Aldi heeft verder bedrijfsbrede aanvullende energiebesparende maatregelen ingevoerd. Alle filialen hebben TL-verlichting. De winkels scheiden het afval dat grotendeels door vergisting wordt gerecycled. Transport van ingezamelde PET-flessen verloopt efficiënter door de flessen zo klein mogelijk te maken. "Wij werken zo efficiënt mogelijk en beperken zo onze invloed op het klimaat", zegt een woordvoerder van Aldi in Solarmagazine. "Duurzaam energiebeleid is daar onderdeel van."

Uiteindelijk krijgen alle bestaande Nederlandse filialen van de Duitse keten een warmteterugwininstallatie. De installatie is al standaard bij de toekomstige nieuwe winkels. Alle nieuwe filialen krijgen led-verlichting in de diepvries, en op den duur ook op de afdeling vers vlees.

Bron: Weekkrant, Solarmagazine | Foto: Brandon King, via Flickr