15-12-2014 11:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nike presenteert de nieuwe voetbalschoen Vapor Untouchable. Elk paar van deze kicksen is gemaakt uit vijf gerecyclede frisdrankflessen.

Voor de productie van de voetbalschoenen gebruikt de sportkledingfabrikant gerecycled polyester, gemaakt uit plastic frisdrankflessen. Met een speciale breitechniek is hieruit een stevige maar lichte en flexibele voetbalschoen gemaakt. In elk paar schoenen is het equivalent van vijf colaflessen verwerkt.

Voetbalshirts

Sinds 2010 heeft Nike meer dan twee miljoen flessen gerecycled in de productie van sportkleding. Voor het wereldkampioenschap voetbal in 2010 leverde Nike aan verschillende landen voetbalshirts gemaakt uit gerecycled polyester. Onder andere het uittenue van het Nederlands elftal was gemaakt uit gebruikte PET-flessen.

Het sportkledingmerk Nike onderkent de risico's van klimaatverandering, ook voor zijn eigen bedrijfsvoering. Het werkt aan verschillende initiatieven om zijn impact op het milieu te beperken. Samen met de Nederlandse start-up DyeCoo bouwde Nike een fabriek om zijn kleding watervrij te verven.

Bron: Ecouterre | Foto: Nike