22-12-2014 14:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse bedrijf Petit Mort Fur maakt modeaccessoires uit de vacht van aangereden wild. Jaarlijks vinden zes keer meer dieren de dood in het verkeer dan in de bontindustrie. 

Oprichter Pamela Paquin van Petit Mort gebruikt het bont voor handschoenen, beenwarmers en bontkragen. De ontwerper noemt het ethisch verantwoord bont. Er zouden minder dieren gefokt hoeven worden.

Roadkill

Paquin werkt samen met de wegverkeersdiensten die de vossen, bevers, otters, eekhoorns en andere aangereden dieren aanleveren. Taxidermisten prepareren het bont en Petit Mort maakt er zijn accessoires van. De bontjes zijn te koop voor $ 380 tot $ 1000. Een deel van de winst doneert Paquin aan een fonds dat investeert in veilige oversteekplaatsen voor wild.

In de Verenigde Staten gebruikt de bontindustrie jaarlijks zo’n 50 mln dieren. Tegelijkertijd komen er ongeveer 300 mln vossen, bevers, otters, eekhoorns en andere dieren om in het verkeer. Niet alle aangereden dieren hebben nog een intacte vacht maar een deel is goed te gebruiken.

Bron: Treehugger | Foto: Tambako The Jaguar, via Flickr