16-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse surfer Kelly Slater heeft na 23 jaar afscheid genomen van kledingmerk Quicksilver als sponsor. De surfer zet een eigen, duurzaam kledingmerk in de markt.

Samen met een team van gerenommeerde kledingontwerpers en mode-marketeers staat meervoudig surfkampioen Kelly Slater aan de basis van een nieuw modelabel. Hij lanceert Outerknown met het Franse modeconglomeraat Kering als partner.

Het nieuwe label gebruikt materialen zoals bio-katoen, hennep en wol. Ook gerecyclede visnetten zijn in sommige kledingstukken verwerkt. De mannencollectie, bestaande uit shirts, truien, jassen en broeken, komt in de herfst van dit jaar op de markt. De dameslijn zal meer inspelen op actuele trends.

“Jarenlang heb ik gedroomd van een merk dat mijn liefde voor een verantwoorde, schone levenswijze en mijn gevoel voor stijl combineert,” schreef Slater in april op zijn Facebookprofiel. “De inspiratie voor dit merk komt voort uit de culturen en mensen die ik tegenkom tijdens mijn reizen over de hele wereld. Dit is mijn kans om te doen wat ik altijd wilde doen.”

 Bron: Ecouterre | Foto: Pedro Gómez, via Flickr