19-01-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

EerlijkWinkelen lanceert een smartphone app die duurzame bedrijven gemakkelijk vindbaar maakt. De app levert consumenten bij de voordeur af.  

Op basis van GPS-locatie geeft de EerlijkWinkelen app een overzicht van lokale bedrijven waar consumenten ‘eerlijk’ kunnen winkelen. Het gaat om winkels die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen. Ook bedrijven waar slechts een deel van het assortiment duurzaam is, zijn via de app te vinden.

De app is een initiatief van Stichting EerlijkWinkelen in samenwerking met duurzaamheidsorganisatie Switch. De app volgt de in 2010 geïntroduceerde EerlijkWinkelen-routes. Deze op FCS-papier geprinte routes leiden consumenten langs maximaal 24 duurzame winkels in de betreffende stad. Deelnemende bedrijven kunnen zichzelf aanprijzen met speciale kortingsacties.

Gevarieerd aanbod

Ruim 1.000 winkels in 40 gemeenten zijn al via de app te vinden. Het aanbod varieert van kledingwinkels tot meubelzaken. Ook horecagelegenheden staan op de kaart. Een overzicht van geaccepteerde keurmerken staat op de EerlijkWinkelen website.

De EerlijkWinkelen app is niet de eerste app met het doel om consumenten te helpen verduurzamen. Vorig jaar lanceerde Questionmark een app die consumenten direct inzicht geeft in de duurzaamheid van een product.

Bron: EerlijkWinkelen, Switch | Foto: EerlijkWinkelen, via Facebook