21-01-2015 11:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De duurzame Dopper is voortaan ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. Het Nederlandse bedrijf heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met distributeur Preserve.

De herbruikbare design fles van Dopper van gerecycled plastic stimuleert de consumptie van kraanwater en vermindert de hoeveelheid afval van PET-flessen. “Wij zijn heel trots op de samenwerking met een erkende naam als Preserve,” zegt oprichter Merijn Everaarts van Dopper in een persbericht.

Preserve is in de VS een bekende naam als distributeur van duurzame en gerecyclede producten. Het bedrijf produceert onder meer huishoudartikelen van gerecyclede plastics die bedrijven niet willen inzamelen. Dopper en Preserve zijn beide een gecertificeerde B-Corp. Dat wil zeggen dat de ondernemingen winst maken koppelen aan duurzame en sociale doelstellingen.

In de toekomst wil Dopper de flesjes ook lokaal laten maken. Everaarts: “De eerste stap van deze samenwerking is om de distributie te verzorgen in Noord-Amerika. In de toekomst volgt dan de productie.”

Bron: Dopper | Foto: Ben Sutherland, via Flickr