23-01-2015 12:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse kledingbedrijf The North Face heeft zijn fleece-collectie verder geïnnoveerd. Het concern bespaart daarmee op waterverbruik en grondstoffen.

Centraal in het proces staan de milieuvriendelijke Repreve-garens van garenfabrikant Unifi. De productie met Repreve WaterWise-garen verbruikt 50 procent minder water en 50 procent minder chemicaliën. Het energieverbruik vermindert met 25 procent. The North Face gebruikt al langer gerecycled garen voor de Denali fleecetrui.

Hergebruik

Ook de Recycled- en Takeback-garens dragen bij aan de duurzame fleece-collectie. De Amerikaanse fabrikant Unifi gebruikt ingezamelde PET-flessen. Het totale assortiment kleding van The North Face bevat jaarlijks zo'n 30 miljoen PET-flessen.

De snijrestanten stuurt het kledingbedrijf terug naar Unifi, waar die opnieuw tot garen worden vermaakt. De afgedankte stof die overblijft bij de productie van tien truien is goed voor nog eens vier fleeces.

The North Face wil in 2016 voor de hele collectie gerecycled polyester gebruiken. Ook kledingbedrijven Patagonia, H&M en Marks & Spencer zijn afnemers van Repreve-garens.

Bron: PR Newswire | Foto: Star Athena, via Flickr