04-02-2015 17:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Mondelez gaat de duurzame vooruitgang in zijn cacaoproductieketen meten. De grootste chocoladefabrikant ter wereld zet in op een uniek controlesysteem om transparantie te vergroten.

De Amerikaanse chocoladeproducent heeft een partnerschap gesloten met Flocert, het onafhankelijke certificeringsorgaan voor het Fairtrade-keurmerk. Flocert gaat het bestaande Fairtrade-rapporteringssysteem Flotis aanpassen aan de behoeften van de chocoladefabrikant. Het unieke systeem moet vervolgens inzicht bieden in de exacte hoeveelheid duurzame cacao die Mondelez gebruikt.

De samenwerking met Flocert geldt voor drie jaar. Beide partijen houden de mogelijkheid open die te verlengen tot 2022.

Mondelez produceert onder andere de bekende chocolade van Cote d'Or, Milka en Toblerone. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van $ 35 mrd.

Milieu-impact

Het controlesysteem is onderdeel van het Cocoa Life-programma van Mondelez. In 2012 besloot het bedrijf gedurende 10 jaar $ 400 mln te investeren in de verduurzaming van de cacaoproductieketen. Daarbij besteedt het concern aandacht aan het milieu, de boeren en de opbrengst.

In 2014 kondigde het bedrijf al een samenwerkingsverband aan met de Harvard University. De universiteit onderzoekt jaarlijks de impact van het Cocoa Life-programma voor lokale gemeenschappen.

Bron: Mondelez | Foto: Free Photos, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)