12-02-2015 15:26 | Door: Willemien Groot

De certificering van duurzaam geproduceerde kleding wordt verder uitgebreid. De internationale certificeringsorganisatie SCS Gobal Services heeft zich aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition.

De SCS Global Services (SCS) is een onafhankelijke certificeringsinstantie die duurzame claims in onder meer de kleding- en voedingsmiddelenindustrie controleert. De samenwerking geeft de Sustainable Apparel Coalition meer mogelijkheden om de industrie te verduurzamen.

De SAC is internationaal actief in de kleding- en schoenenindustrie. Meer dan 160 bedrijven, waaronder grote concerns als Patagonia, H&M, Puma en Adidas, zijn hierbij aangesloten.

Gratis tool

De belangrijkste tool van de SAC is de Higg Index. Het meetinstrument is een gratis tool voor producenten, leveranciers, merken en winkeliers. De tool maakt de duurzame milieu- en ontwerpkeuzes inzichtelijk voor grondstoffen, producten, fabrieken en fabricageprocessen. Het instrument is een eigen initiatief van bedrijven en organisaties die bij de SAC zijn aangesloten. Een van de doelstellingen van SCS Global Services is deze tool binnen de kleding- en schoenenindustrie meer bekendheid te geven.

SCS Global Services stond eerder aan de basis van betrouwbare certificering van gerecyclede grondstoffen in de industrie. Daarnaast zet de organisatie zich in voor duurzaam geproduceerde goederen tegen een eerlijk salaris.

Bron: CSC Global Services | Foto: Phil Whitehouse, via Flickr  (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)