03-03-2015 20:30 | Door: Laura Fransen

De bouw van het grootste zonnedak van Groot-Brittannië is compleet. Bijna 25.000 zonnepanelen op een distributiecentrum voorzien Marks & Spencer van hernieuwbare elektriciteit.

Het zonnedak gaat 5000 megawattuur elektriciteit leveren aan warenhuisketen Marks & Spencer. Dat is voldoende om 1190 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Het volautomatische distributiecentrum haalt een kwart van de benodigde elektriciteit van het dak.

De zonnepanelen bedekken 84.000 vierkante meter dak van het distributiecentrum in Castle Donington in de East Midlands. De 24.272 panelen hebben een gezamenlijke lengte van 40 kilometer.

Marks & Spencer heeft een afnameovereenkomst getekend met Amber Infrastructure voor de afname van alle opgewekte elektriciteit voor de komende twintig jaar. Gedurende die periode vermindert het zonnedak de CO2-uitstoot van de warenhuisketen met 48.000 ton.

De zonne-installatie moet Marks & Spencer helpen zijn hernieuwbare energiedoelstelling te bereiken. In 2020 wil het bedrijf in Groot-Brittannië alleen nog hernieuwbare energie gebruiken. Dit is onderdeel van het Plan A duurzaamheidsplan. Sinds 2007 heeft het bedrijf zijn CO2-uitstoot met 37 procent gereduceerd.

Bron: EPR Retail News, Marks & Spencer | Foto: M J Richardson, via Geograph Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)