09-03-2015 13:07 | Door: Laura Fransen

Voedingsconcern Ahold nadert zijn CO2-reductiedoelstelling voor 2015. LED-verlichting, koelmiddelen en aardgas dragen hieraan bij. Ten opzichte van 2008 moet de CO2-uitstoot 20 procent lager liggen.

Dit maakt Ahold bekend in het Responsible Retailing Report 2014. Ahold verminderde de CO2-uitstoot per vierkante meter winkeloppervlak met 18,5 procent ten opzichte van 2008. Het voedingsconcern introduceerde meer LED-verlichting en milieuvriendelijke koelmiddelen.

In de Verenigde Staten bespaarde het bedrijf $ 7 mln met energie-efficiëntieprojecten. Ook in Nederland resulteerde proeven met LED-verlichting in 40 procent minder energieverbruik. Voor een deel van de transportvrachtwagens stapte Ahold over op aardgas. De CO2-uitstoot van de voertuigen ligt 25 procent lager dan bij het gebruik van diesel.

 

Grondstoffen

 

Op het gebied van duurzame grondstoffen loopt het bedrijf achter. Volgens de doelstelling moet 100 procent van de koffie, thee, cacao, palmolie, soya en vis duurzaam gecertificeerd zijn. In 2014 is dit alleen voor palmolie gelukt. Ruim 80 procent van koffie en thee is duurzaam gecertificeerd. Voor cacao en vis ligt het percentage rond de 40 procent. Soya blijft achter met 0 procent. Volgens het rapport is Ahold in gesprek met leveranciers om hier nog dit jaar 100 procent van te maken.

Dit jaar loopt Ahold’s huidige vijfjarenplan af. In de tweede helft van 2015 kondigt het bedrijf nieuwe Responsible Retailing-doelstellingen aan voor 2020.

Ahold heeft 3206 winkels in vijf landen. Nederlandse merken zijn supermarkt Albert Heijn, drogisterij Etos, drankenspeciaalzaak Gall & Gall en webwinkel Bol.com.

Bron: Ahold | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)