13-03-2015 10:44 | Door: Laura Fransen

De eigen medewerkers hebben ConAgra vorig jaar $ 70 mln bespaard. Zij bedachten 82 duurzaamheidsinitiatieven voor de vermindering van afval, materiaal en water.

Een van de initiatieven komt uit de aardappelfabriek van ConAgra Foods Lamb Weston in Bergen op Zoom. Een nieuwe verhittingstechniek bespaarde het afgelopen jaar 70 miljoen liter water tijdens het productieproces. De CO2-uitstoot ging omlaag met 900.000 ton.

De 82 initiatieven uit de eigen gelederen leverden indrukwekkende getallen op. Het voedingsmiddelenconcern verminderde de jaarlijkse afvalstroom met 58.700 ton. Dankzij betere verpakkingen bespaarde de producent ruim 7 miljoen kilo aan materialen. Het waterverbruik liep terug met 370 miljoen liter. De CO2-uitstoot lag 11,5 miljoen kilo lager dan het jaar ervoor.

 

Bedrijfscompetitie

 

De besparingen zijn het gevolg van de ConAgra Foods Sustainable Development Awards. Die interne bedrijfscompetitie stimuleert duurzame medewerkersinitiatieven die afval, water- en energieverbruik reduceren. De winnende initiatieven ontvangen $ 5000 om te besteden aan een duurzaam project in lokale gemeenten.

ConAgra Foods is een van de grootste producenten van verpakte voedingsmiddelen in de Verenigde Staten. In 2020 wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot en waterverbruik met 20 procent verminderd hebben.

Bron: Green Retail Decisions, ConAgra Foods | Foto: United Soybean Board, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)