20-03-2015 12:45 | Door: Willemien Groot

Kledingconcern C&A brengt voor het eerst een collectie met biologische babykleding op de markt. De kleertjes zijn alleen te koop in geselecteerde winkels in Europa en online.

De biologische katoen voor de collectie is voorzien van het wereldwijde certificaat van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. GOTS stelt hoge eisen aan de biologische teelt, arbeidsomstandigheden, het gebruik van chemicaliën en de afvalverwerking.

Volgens C&A is de duurzame collectie voor de allerkleinsten een volgende logische stap in de lijn van duurzaam geproduceerde kleding. In 2014 verkocht het concern meer dan 130 miljoen kledingstukken van biokatoen. Inclusief de katoen van niet-biologische maar duurzame herkomst, is dat ongeveer 40 procent van het totale verkoop van katoenen kleding en 27 procent van de totale collectie.

In 2020 moet de hele katoencollectie van duurzame herkomst zijn. Het concern investeert wereldwijd onder meer in sociale projecten en milieuvriendelijke productie. De inspanningen brengen het kledingbedrijf steeds in de top van duurzame kledingproducenten. Vorige maand roemde de online vergelijkingssite Rank a Brand C&A als een van de meest duurzame modeketens. Greenpeace SouthEast Asia noemde het bedrijf een van de koplopers in de uitfasering van giftige chemicaliën bij de productie van kleding.

Bron: C&A | Foto: normanack, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)