25-03-2015 14:06 | Door: Laura Fransen

Supermarktketen Albert Heijn opent een biologische pop-up store in Amsterdam. In de tijdelijke winkel zijn alle 1200 biologische producten uit het Albert Heijn-assortiment te koop.

De winkel aan de Spaarndammerstraat opent dinsdag 31 maart zijn deuren. Met de actie wil Albert Heijn de aandacht vestigen op de volledigheid van het biologische assortiment. “In elke Albert Heijn is een hele biologische winkel te vinden”, zegt Anoesjka Aspeslagh, woordvoerder van Albert Heijn.

Met de pop-up store viert de supermarkt dat het huismerk AH Biologisch nu in alle winkels verkrijgbaar is. Albert Heijn begon begin 2015 met het uitrollen van het nieuwe biologische merk. AH Biologisch bestaat uit 500 producten met het Europese biokeurmerk. De rest van het biologische assortiment van de supermarkt bestaat uit andere merken.

De pop-up store is onderdeel van de impuls die Albert Heijn wil geven aan het biologische assortiment. Volgens Asperslagh speelt de supermarkt in op de toenemende vraag naar duurzame producten. “De meeste klanten kopen een mix van biologische en reguliere producten, maar ook klanten die enkel biologisch inkopen, kunnen bij Albert Heijn terecht."

Bron: Levensmiddelenkrant, Albert Heijn | Foto: Kurt and Becky, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)