27-03-2015 10:49 | Door: Laura Fransen

Ingrediënten ophalen bij de bedrijfskantine en thuis zelf koken. Het kan met de boodschappenmuur van supermarkt Bilder & de Clercq. Na Google gaan nog twee Nederlandse kantoren ermee aan de slag.

Dat schrijft Metronieuws. De zogeheten boodschappenmuur is een gedigitaliseerde versie van het concept dat retailer Bilder & de Clercq in zijn winkels toepast. Een groot scherm aan de kantoormuur toont veertien steeds wisselende recepten. Werknemers scannen hun recept naar keuze met een smartphone, waarna een fietskoerier de ingrediënten op kantoor bezorgt.

Om voedselverspilling tegen te gaan, levert de koerier de ingrediënten in de exacte hoeveelheden waar het recept om vraagt. Net als in Bilder & de Clercq-winkels kopen klanten slechts één stengel selderij, in plaats van een hele bos. Aan het einde van de dag kunnen werknemers hun boodschappen ophalen uit de koeling van de bedrijfskantine.

Innovatie

Food retailer Bilder & de Clercq ontwikkelde de zogenaamde boodschappenmuur op verzoek van Google. Sinds eind 2014 kunnen werknemers van het Google-hoofdkantoor in Amsterdam gebruik maken van de innovatieve boodschappenservice. In april 2015 gaan twee grote bedrijven op de Amsterdamse Zuidas ermee aan de slag, schrijft Metronieuws.

In 2014 riep de Amerikaanse National Retail Federation het concept van Bilder & de Clercq uit tot beste innovatie van 2014. Volgens de organisatie biedt de winkel klanten niet slechts een verzameling producten, maar een daadwerkelijke maaltijdoplossing.

Bron: Metronieuws, D&B | Foto: Marin Cathrae, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)