30-03-2015 11:27 | Door: Laura Fransen

Supermarktketen Plus volgt het voorbeeld van eetwinkel Bilder & De Clercq in de strijd tegen voedselverspilling. Een nieuw concept biedt Plus-klanten recepten met vooraf afgepaste ingrediënten.

Plus test het concept Vers koken op maat negen weken lang in zes winkels. In de winkels komt een zogenaamd maaltijdmeubel te staan. Op het meubel vinden klanten wekelijks twee nieuwe recepten en de benodigde ingrediënten. De hoeveelheden zijn exact genoeg voor twee personen. Dit moet voorkomen dat overgebleven ingrediënten bij het afval belanden.

“We zijn trots dat we met Vers koken op maat een concept hebben dat voedselverspilling tegen gaat”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur van Plus, in een persbericht. Als het concept een succes blijkt, zullen meerdere supermarkten een maaltijdmeubel krijgen.

Populair

Plus ontwikkelde het Vers koken op maat-concept in samenwerking met eetwinkel Bilder & De Clercq. De eetwinkel ontwikkelt de gerechten gebaseerd op het bestaande Plus-assortiment en levert de receptkaarten aan Plus.

De op maat gemaakte recepten van Bilder & De Clercq lijken in populariteit te groeien. Bij een aantal Amsterdamse bedrijven kunnen werknemers de ingrediënten op kantoor laten bezorgen.  

Bron: RetailNews, Plus | Foto: BertKnot, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)