17-04-2015 12:13 | Door: Laura Fransen

The North Face-eigenaar VF Corporation gaat samenwerken met een producent van nanovezels. De bedrijven willen het voortouw nemen in de duurzame productie van high performance-kleding.

De samenwerking tussen de Amerikaanse confectiegigant VF Corp en nanovezel-producent FibeRio focust op de duurzame productie van nanovezels. FibeRio’s technologie is volgens het bedrijf als enige ter wereld in staat om zowel een smeltspin- als natspintechniek toe te passen bij de productie van nanovezels op commerciële schaal.

Smeltspinnen maakt geen gebruik van chemische oplosmiddelen. Dat verkleint de milieu-impact van de vezelproductie. FibeRio’s natspintechniek verbruikt veel minder chemicaliën, wat ook deze techniek duurzamer maakt dan reguliere processen.

Kosten besparen

Het minuscule formaat van nanovezels maakt ze interessant voor de outdoor-kledingindustrie. De vezels zijn geschikt om sterke, maar toch lichtgewichte materialen van te maken. Ook is het materiaal dankzij de kleine poriën goed in staat warmte vast te houden. Volgens FibeRio kunnen nanovezels kosten besparen doordat er met minder materiaal hoge kwaliteit kleding kan worden gemaakt.

VF Corp heeft hoge verwachtingen van de samenwerking. Het bedrijf zet in op het ontwikkelen van revolutionaire, high performance nanovezel-materialen die de limieten van huidige kledingprestaties overstijgen. VF Corp is het moederbedrijf van onder andere The North Face, Eagle Creek, JanSport en Eastpak.

Bron: FibeRio | Foto: Bureau of Land Management Oregon and Washington, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)