12-05-2015 15:36 | Door: Laura Fransen

De omzet van Fairtrade-producten steeg in Duitsland in 2014 naar € 827 mln. De stijging is voor een groot deel te danken aan supermarktketen Aldi.

Dat schrijft Fairtrade Deutschland in het jaarverslag 2014/2015. De omzet van Fairtrade-producten lag in 2014 met € 827 mln 26 procent hoger dan het jaar ervoor. Koffie, bananen, bloemen en cacao waren samen verantwoordelijk voor 69 procent van de totale omzet. Volgens het verslag is de sterke groei van Fairtrade-bananen en -koffie te danken aan het nieuwe beleid van supermarktketen Aldi.

De Duitse supermarktketen werkt sinds 2014 nauw samen met Fairtrade certificeringsorganisatie TransFair. Het bedrijf introduceerde naast andere producten Fairtrade-bananen en -koffie in alle Duitse vestigingen.

Volgens TransFair stopt de invloed van Aldi niet bij de hoeveelheid Fairtrade-producten die het bedrijf zelf verkoopt. De supermarkt wordt in Duitsland beschouwd als trendsetter op het gebied van productprijzen. De organisatie hoopt dat deze invloed ook doorwerkt met betrekking tot een duurzamer assortiment. 

Aldi verduurzaamt niet alleen het assortiment. Eind 2014 opende het bedrijf twee filialen in Nederland die hun eigen energie opwekken via zonnepannelen. 

Bron: Fairtrade, Die Welt | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)