15-05-2015 18:00 | Door: Willemien Groot

Brake Brothers, de grootste voedingsmiddelenleverancier in Groot-Brittannië voor cateringbedrijven, stapt volledig over op MSC-gecertificeerde vis. Het gaat om alle vis en zeevruchten van het eigen merk.

De groothandel heeft zich aangesloten bij Sustainable Fish Cities. Dit is een non-profit initiatief om de Britse voedingsindustrie te helpen bij de overschakeling naar duurzaam gevangen vis. De stap van Brakes betekent dat het concern per direct stopt met de verkoop van bedreigde vissoorten aan de hand van de richtlijnen van de Marine Conservation Society. Die ranglijst is vergelijkbaar met de Nederlandse Viswijzer van de Good Fish Foundation.

Brakes vergroot het aanbod van MSC-gecertificeerde, duurzaam gevangen vis. Alle producten krijgen een duurzaamheidsindicator om de klanten van het bedrijf een verantwoorde keuze te laten maken. Het concern zegt verder toe de lijst met aangeboden producten samen met de Marine Stewardship Council, die verantwoordelijk is voor certificering, iedere zes maanden opnieuw te evalueren.

De Britse organisatie Sustain, de initiatiefnemer van Sustainable Fish Cities, noemt het besluit van Brakes een grote doorbraak en een keerpunt voor de industrie. Het concern zelf zegt trots te zijn op de stap en hoopt dat andere voedingsmiddelenbedrijven het voorbeeld zullen volgen.

BrakesGroup is actief in Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk en Zweden. Het concern behaalde in 2013 een omzet van ruim £ 3 mrd ( € 4,1 mrd).

Bron: Brakes, The Grocer | Foto: Victoria Reay, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)