20-05-2015 09:35 | Door: Laura Fransen

Het Nederlandse kledingmerk G-Star Raw heeft er een nieuwe duurzame partner bij. Een internationale B Corp-gecertificeerde stomerij reinigt de kleding uit G-Stars gerecyclede collectie gratis.

Klanten kunnen kledingstukken uit de G-Stars Raw for the Oceans-collectie voortaan gratis laten stomen of wassen door The Eco Laundry Company in New York City. De duurzame stomerij kondigde de samenwerking aan in een persbericht. “Dankzij deze samenwerking kunnen we iets terugdoen voor klanten die ervoor kiezen milieuproblematiek aan te pakken door een product te kopen met het doel de oceanen schoon te maken”, zegt CEO Phillipe Christodoulou van The Eco Laundry Company.

De duurzame wasserette opende in 2010 een eerste vestiging in Buenos Aires, Argentinië. In 2012 volgde een tweede locatie in New York City. De vestigingen draaien volledig op windenergie. Energie-efficiënte wasmachines besparen water en elektriciteit. Alle gebruikte zeepproducten zijn volledig biologisch afbreekbaar.  In 2013 werd het bedrijf B Corp-gecertificeerd, naar eigen zeggen als eerste stomerij ter wereld. De klanten van het bedrijf zijn zowel individuele consumenten als restaurants en retailers.  

G-Stars Raw for the Oceans-collectie bestaat uit denim gemaakt met gerecycled plasticafval uit de oceanen. De collectie is een samenwerking van G-Star Raw met Pharrell Williams' Bionic Yarn en milieuorganisatie Parley for the Oceans. G-Stars samenwerking met de duurzame stomerij moet de verkoop van de Raw for the Oceans-collectie verder stimuleren.

Bron: The Eco Laundry Company | Foto: Nina Stössinger, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)