22-05-2015 13:14 | Door: Laura Fransen

Het Nederlandse luxe modemerk Claudia Sträter opent in Amsterdam een Share your Clothes-winkel. De winkel moet bijdragen aan een circulaire economie door hergebruik te stimuleren.

In de Share your Clothes-winkel op het Rokin in Amsterdam kunnen klanten terecht voor gedragen kledingstukken van luxe modemerk Claudia Sträter. De kleding is door klanten ingebracht en krijgt in de winkel een tweede leven. “De kwaliteit van onze kleding is hoog”, zegt Esther Cornelisse, werkzaam in het Share your Clothes-filiaal. Die kwaliteit betekent dat veel kledingstukken ook na gebruik nog geschikt zijn om opnieuw te verkopen.

“Door een vintage Claudia Sträter-item te kopen, wordt onze kleding hergebruikt en behouden materialen hun waarde”, stelt het modemerk op zijn website. Naast een bijdrage aan de circulaire economie, steunen klanten met hun aankoop ook een aantal goede doelen. Het modemerk verdient niets extra's aan de verkoop van de gebruikte kleding. De opbrengst van de winkel gaat in zijn geheel naar de Claudia Sträter Foundation, die zich onder andere inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar gezondheid.

Volgens het Britse bedrijf Positive Luxury leiden luxe merken zoals Claudia Sträter de weg naar een duurzame markt. Kwalitatief goede kleding gaat niet stuk en wordt niet zomaar weggegooid. Het bedrijf heeft een keurmerk geïntroduceerd dat luxe merken moet helpen hun duurzaamheid naar consumenten te communiceren. 

Bron: Claudia Sträter | Foto: Chris Phutully, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)