26-05-2015 11:13 | Door: Laura Fransen

Een wereldwijd gratis toegankelijke duurzaamheidstool van de Amerikaanse retail-brancheorganisatie moet de sector helpen verduurzamen. Praktijkvoorbeelden bewijzen het effect van duurzame bedrijfsvoering.

De Retail Sustainability Management Resource Library is ontwikkeld door de Amerikaanse Retail Industry Leaders Association (RILA). De duurzaamheidsbibliotheek is opgesplitst in drie secties. Met behulp van de educatieve sectie en een sectie praktijkvoorbeelden hebben retailers overal ter wereld de mogelijkheid kennis op te doen en te zien hoe anderen die hebben toegepast. De derde sectie geeft informatie over mogelijkheden voor retailers om zich aan te sluiten bij verschillende bestaande Amerikaanse duurzame initiatieven.

De tool biedt een overzicht verspreid over zeven categorieën. Zo bevat de categorie Milieu onder andere een database met oplossingen voor energie-efficiënte gebouwen. Een van de bijbehorende praktijkvoorbeelden laat zien hoe Walmart met energie-efficiëntie zijn CO2-uitstoot terugdringt. De categorie Toeleveringsketen bevat een presentatie over het belang van samenwerking met leveranciers. Een van de praktijkvoorbeelden bespreekt Ikea’s duurzame ketenbeheer.

Eerder presenteerde RILA al een duurzaamheidsmatrix, een overzicht van duurzame managementtoepassingen. De organisatie hoopt dat de twee tools samen duurzaam ondernemen in de sector naar een hoger niveau zullen brengen.

Bron: RILA | Foto: Digicia, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)