28-05-2015 13:42 | Door: Jerom van Gemert

Koffieketen Costa is de eerste koffiebar in de UK die is toegetreden tot de Sustainable Restaurant Association (SRA). De keten kreeg twee sterren op een schaal van drie voor duurzaamheid.

De SRA is een non-profit organisatie die restaurants helpt bij de verduurzaming van de bedrijfsvoering. Costa, eigendom van het Britse Whitbread, is beoordeeld op de herkomst van de producten, energie- en waterefficiëntie, afvalbeheer en arbeidsomstandigheden.

De koffieketen kreeg twee sterren voor de inkoop van Britse producten, een seizoensgebonden inkoopbeleid en een goed afvalbeleid. Costa heeft al een energieneutrale koffiezaak in Groot-Brittannië. Moederbedrijf Whitbread scherpte de duurzaamheidsdoelstellingen eerder dit jaar verder aan, nadat het oude pakket drie jaar eerder dan gepland was behaald. 

Volgens de Sustainable Restaurant Association toont Costa leiderschap door als eerste koffieketen lid te worden van de SRA. Dat betekent dat het hele duurzaamheidsbeleid voortaan onder een vergrootglas ligt. Costa heeft meer dan 1800 café's verspreid over Groot-Brittannië.

Bron: Edie, SRA | Foto: Costa