02-06-2015 10:26 | Door: Laura Fransen

Aanpassingen aan het koelwatermanagement hebben Walmart $ 4,4 mln bespaard sinds 2008. De Amerikaanse retailgigant verminderde zijn waterverbruik met 2,5 miljard liter.

Walmart heeft de waterbesparing bereikt door onder andere meer water te hergebruiken. Efficiënter energieverbruik draagt bij aan de kostenbesparing van $ 4,4 mln. Voor het duurzame waterbeleid werkt de retailer sinds 2008 samen met de Amerikaanse watermanagementspecialist Phigenics. Volgens het bedrijf ligt het succes bij het niveau waarop Walmart het beleid verduurzaamt. Samen met Phigenics introduceerde de retailer een bedrijfsbrede watermanagementstrategie.

Door één duurzame strategie te ontwikkelen voor alle 180 koeltorens, bespaarden de bedrijven tijd en geld. De samenwerking met één gespecialiseerd bedrijf biedt Walmart een beter overzicht van zijn waterverbruik en de impact daarvan. Analyses van het verbruik stelden de retailer in staat het verbruik per koeltoren met 25 procent terug te dringen.

Behalve water bespaart Walmart met zijn MVO-beleid ook CO2. Onlangs maakte het bedrijf bekend de CO2-voetafdruk van zijn complete productieketen met 17,4 miljoen ton te hebben verminderd.

Met name voor Walmart’s vestigingen in de Amerikaanse staat Californië is water besparen van steeds groter belang. De aanhoudende droogte in de staat veroorzaakt een gebrek aan water.

Bron: Environmental Defense Fund | Foto: Vikramdeep Sidhu, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)