04-06-2015 10:04 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijf Bedgarant gaat luxe bedden aanbieden via een leaseconstructie. Het veel grotere Beter Bed beraadt zich of het volgt in deze markt.

Bedgarant, het bedrijf achter verschillende webshops in bedden en hoofdkussens, kondigt aan samen met leasebedrijf Elbuco bedden te verhuren voor vanaf € 1,30 per nacht. Het bedrijf levert de bedden compleet met matras en volledig geïnstalleerd af. De monteur geeft naar wens zelfs een demonstratie van het beste gebruik.

Slapers die voor de performance-slapen gaan, in plaats van voor het eigendom van een bed, zijn wel duurder uit. Met een vast leasecontract van 5 tot 7 jaar is er van veel vrijheid bovendien geen sprake. Over de volledige looptijd kost het goedkoopste leasebed € 3.240, schrijft het Financieele Dagblad. € 640 euro meer dan hetzelfde bed op webshop Bedden.nl, ook van Bedgarant, kost.

Na afloop van het leasecontract neemt Bedgarant de bedden terug. De slaper heeft na een taxatie van Elbuco ook de mogelijkheid het bed alsnog over te nemen. 

Beter Bed

De website Beurs.nl schrijft op basis van een reactie van financieel directeur Bart Koops van Beter Bed aan Dow Jones dat Beter Bed mogelijk volgt in de leasemarkt voor bedden.

"Wij hebben in het verleden al eens naar dat concept gekeken, maar toen bleek dat de markt er nog niet rijp voor was. We onderzoeken voortdurend allerlei businessmodellen voor onze verschillende regionale markten en zullen hier ook zeker weer naar kijken."

Bron: Bedgarant, Beurs.nl, FD | Foto: Mazzali, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)